RAZVOJNI TROKUT

Svaki dio K’s Kids igračke dizajniran je tako da omogućava zdrav razvoj Vašeg djeteta.

Da bismo pomogli roditeljima da shvate prednosti ovih igračaka za svoje dijete, K’s Kids je razvio model “Razvojnog trokuta” koji objedinjuje potrebe djeteta u svom FIZIČKOM, UMNOM i DRUŠTVENOM RAZVOJU.

Naš “Razvojni trokut” predstavlja za roditelje jednostavnu i razumljivu smjernicu o tome kakve vještine dijete može razviti igrajući se takvom igračkom. 9 ikona, koje detaljnjije predstavljaju razvojna područja, objasnit će roditeljima pojedinosti svake razvojne koristi.

razvojni-trokut

FIZIČKI RAZVOJ

trokut-osjetila

OSJETILA

Osnovna osijetila: vid, okus, sluh, njuh i opip ohrabruju dijete, u svojoj radoznalosti i aktivnosti uma, da otkriva stvari u svom svijetu. Igračke s jakim poticajem u ovoj kategoriji su od neprocjenjive važnosti za ranu fazu razvoja djeteta.

trokut-fina-motorika

FINA MOTORIKA

Finu motoriku čine mali pokreti kao što je dizanje predmeta prstima ili korištenje usana i jezika za probanje i osjećanje predmeta.

trokut-krupna-motorika

KRUPNE MOTORIČKE SPOSOBNOSTI

Krupne motoričke vještine su veći pokreti koji uključuju ruke, noge, stopala ili cijelo tijelo – igračke koje zahtjevaju udaranje, puzanje, trčanje i skakanje su osnovne za uvježbavanje krupnih motoričkih vještina djeteta.

UMNI RAZVOJ

trokut-logika

LOGIČKA INTELIGENCIJA

Logička inteligencija je sposobnost stvaranja veze između informacija.
Igračke kao puzle ili kocke pomažu ojačati logičku inteligenciju, slijed, koncepciju, zaključivanje i na kraju rješavanje problema.

trokut-kreativnost

KREATIVNOST

Umjetnička inteligencija jest sposobnost učenja boja, oblika, forma, crtanja linija, učiti cijeniti glazbu i ritam, razumjeti sklad i perspektivu.

trokut-lingvistika

LINGVISTIKA

Lingvistička inteligencija jest sposobnost upotrebe zvuka i jezika za izražavanje i razumijevanje drugih dok se dijete razvija. Igračke koje pružaju osjećajnije značenje riječi, zvuka i ritma su dobre za lingvistički razvoj.

DRUŠTVENI RAZVOJ

trokut-emocije

EMOCIJE

Zdravo dijete bi trebalo biti sposobno kontrolirati i izraziti vlastite emocije. Osjećaj voljenosti i zaštićenosti razvija njegov osjecaj sigurnosti. Igračke koje mogu postati djetetov prijatelj i pomoći mu da izrazi emocije su od velike važnosti za dijete jer mu pomažu da se nauči obostranom djelovanju.

trokut-komunikacija

KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE

Komunikacijske vještine predstavljaju sposobnost primjerenog odnosa s drugima.
Dobre komunikacijske vještine vode dijete ka izvošenju složenih zadataka i time ga čine članom produktivnog tima.

trokut-samopouzdanje

SAMOPOUZDANJE

Samopouzdanje je cjelokupni osjećaj postignuća koji dijete osjeća od strane njemu važnih ljudi, uglavnom roditelja i obitelji. Kada dijete završi zadatak postavljen na igrački osjeća se dobro, to pomaže u izgrađivanju jačeg samopouzdanja i boljeg cijenjenja sebe.